Sociedad

Homs denuncia que Madrid vol fer una retallada política a la televisió catalana

La Generalitat afirma que el govern espanyol vol reduir a la meitat l'emissió que té TVC per poder fer espai al 4G

El portavoz de la Generalitat, Francesc HomsACN

Això vol dir que dels 5 canals que hi ha actualment, caldrà treure'n algun, treure l'alta definició i renunciar a tornar a emetre les televisions valenciana i balear. Segons el portaveu del govern català Francesc Homs això es fa per criteris polítics

En una roda de premsa convocada avui "de manera extraordinària " , Homs ha anunciat que el Govern de Mariano Rajoy pretén retirar a la Generalitat la meitat de l'espai radioelèctric que té assignat .

Segons el conseller , aquesta mesura "posa en greu perill el futur de Televisió de Catalunya i afirma ue es tracta d '"una decisió política presentada sota l'aparença d'una decisió tècnica " .

Más información

Homs ha afegit que la Generalitat porta "mesos intentat negociar" per evitar l'aprovació d'aquest Reial decret i , "davant la unilateralitat " del Govern, "que en ocasions ni tan sols ha respost " a les cartes que els han remès , el Govern ha decidit fer pública la mesura .

En aquests moments , la Generalitat gestiona dos canals múltiples , dins dels quals la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ( CCMA ) allotja els canals de Televisió de Catalunya ( TVC ) .

En l'anomenat Multiplex 1 s'allotgen TV3 , el canal 3/24 , el canal Super3 i Esports3 , mentre que en el Multiplex 2 hi ha el canal d'alta definició de la televisió autonòmica .

El decret que , segons Homs , prepara el Govern espanyol pretén retirar a la Generalitat un dels dos canals múltiples "perquè diuen que necessiten espai per a la companyies de telefonia i el 4G " .

En paraules del conseller de la Presidència, "si finalment això es dugués a terme , hi hauria tres conseqüències : s'haurien de tancar canals , hauria de renunciar a l'alta definició i caldria enterrar de manera definitiva la reciprocitat amb els canals de les Illes Balears i el País Valencià"

En la seva opinió, el Govern vol "acorralar " a TVC , com demostra "que sigui una mesura que només afecta Catalunya "i que provingui" d'un govern que té credibilitat quan parlem de tancar canals" .

A més , la mesura " comportarà una reducció de la presència del català a la televisió que es veu a Catalunya , que ja era de per si reduïda , ja que se situa en aquests moments entre el 22 i el 24 per cent " .

Homs ha assenyalat que "hi ha solucions tècniques" que permetrien ampliar l'espectre que utilitzen les empreses de telecomunicació sense perjudicar TVC .

" Volen fer-nos saltar de l'autopista quan hi ha espai de sobres per a tots" , ha subratllat .

Tot i que la Generalitat tem que l'aprovació del Reial decret sigui imminent i " potser s'abordi en el Consell de Ministres de divendres que " , Homs manté l'esperança que el Govern " reconsideri " la seva posició i TVC acabi conservant els dos canals múltiples .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00