Sociedad

40 famílies angoixades a Sabadell

Una jutge de Sabadell ha ordenat el desallotjament d'un bloc ocupat per 146 persones que no tenen lloc on viure.

Entre aquestes persones hi ha 58 menors i 6 dones embarassades que poden quedar al carrer d'un moment a l'altre. Sorprèn que qui demana l'expulsió és la Fiscalia, i no el banc propietari de l'edifici

Es tracta un bloc propietat de la SAREB, el banc dolent, on des de fa mesos viuen famílies que han perdut casa seva, ja sigui perquè els han desnonat o perquè han arribat a un acord per fer una dació en pagament i han hagut de marxar del pis. El que sorprèn és que el desallotjament del bloc NO és una petició de la SAREB, sinó de la fiscalia. El ministeri públic ho va demanar a la jutge que porta el cas i ella ho ha acceptat. Ordena el desallotjament cautelar, és a dir, abans que s'hagi celebrat el judici. Això a la pràctica vol dir que els mossos poden intervenir en qualsevol moment per obligar les 146 persones a deixar el bloc.

Des de la plataforma d'afectats per la hipoteca no s'expliquen aquesta decisió judicial. Perquè fa un any la SAREB, la propietària del pis, va demanar el desallotjament i en aquell cas la mateixa jutge ho va denegar. Segons l'advocada de la PAH de Sabadell, Pilar Rodríguez, s'ha de ponderar a qui li causa més problemes el desallotjament: "Si s'ha d'acordar una mesura cautelar, s'ha de valorar a qui perjudica més, si a les famílies o a la SAREB. I com que no és la SAREB qui ho demana, molts perjudicis no estarà patint. Per això no entenem perquè la Fiscalia demana una mesura que la propietat no està demanant".

La PAH critica no només la decisió en sí sinó el procediment que ha utilitzat la jutge per fer-ho. Per això han presentat un recurs i a més a més, una petició de nul·litat del procediment. Esperen que s'accepti a tràmit per poder guanyar temps i diuen que si no, recorreran a totes les instàncies que els queden, és a dir, el Tribunal Suprem i el Tribunal Europeu de Drets Humans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00