Sociedad

CiU s'abstindrà en la votació de la llei de l'abdicació

La permanent de CDC ho ha decidit aquest matí i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida també ho ha defensat a través de Twitter

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i LleidaUNIO DEMOCRATICA

CiU s'abstindrà en la votació de la llei orgànica que regula l'abdicació del rei Joan Carles I. La permanent de CDC ho ha decidit per unanimitat aquest matí perquè el seu debat no és sobre si hi ha d'haver monarquia o república a Espanya, sinó què decidiran els catalans per al seu futur en la consulta del 9 de novembre.

Aquesta és l'única modificació de l'estructura d'estat que volen els convergents. D'altra banda, el president del comitè de govern d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat l'abstenció a través de twitter.

" Llegida la premsa d'avui , tinc el vot claríssim : abstenció" , ha comentat Duran en un missatge a Twitter, on també ha matisat que aquest dimarts va descartar votar que no i que encara havia de decidir el sentit del seu vot .

Más información

Al llarg de set tuits , el portaveu de la federació nacionalista al Congrés , ha criticat que PP i PSOE hagin acordat el text d'aquesta llei i deixin " de banda la resta" . En aquest sentit , ha qualificat d '"error d'Estat" que " com sempre" ho acordin PP i PSOE i excloguin CiU : "Yo me lo guiso, yo me lo como, como Juan Palomo"

Duran també s'ha mostrat partidari que el nou Rei s'emplaci els dos partits majoritaris al Congrés a actuar "d'una altra manera .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00