Sábado, 01 de Octubre de 2022

Otras localidades

"Una Espanya unida i diversa en què cabem tots"

Felip VI ha proclamat en el seu primer discurs com a monarca que reafirma la "fe en la unitat d'Espanya, de la qual la Corona n'és símbol", i ha destacat que és una Espanya "unida i diversa" en què "cabem tots"

El rei Felip VI pronuncia el seu discurs al Congrés en presència de familia reial

El rei Felip VI pronuncia el seu discurs al Congrés en presència de familia reial / ACN

El rei Felip ha desitjat una Espanya "en què no es trenquin mai els ponts de l'entesa", que és un dels "principis inspiradors" de l'esperit constitucional.

"Unitat no és uniformitat", ha dit el cap d'Estat, recordant que la Constitució del 1978 reconeix la diversitat com a característica pròpia de la identitat espanyola, diversitat que "engrandeix" i ha d'"enfortir" Espanya. I ha afegit que la pròpia Constitució protegeix les llengües d'Espanya com a "patrimoni comú".

"En aquesta Espanya, unida i diversa, basada en la igualtat dels espanyols, en la solidaritat entre els seus pobles i en el respecte a la llei, cabem tots; caben tots els sentiments i sensibilitats, caben totes les formes de sentir-se espanyol", ha manifestat.

I ha posat èmfasi que els sentiments, "més encara en els temps de la construcció europea, no deuen mai enfrontar, dividir o excloure, sinó comprendre i respectar, conviure i compartir".

"Tenim un gran país, som una gran nació, creem i confiem en ella", ha proclamat el rei Felip que ha dit dues paraules en català al final del seu discurs: "Moltes gràcies"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?