Sociedad

Partits catalans i sindicats veuen indecent fer tributar per les indemnitzacions

El Govern espanyol ha decidit que els treballadors que siguin acomiadats tributin per la quantitat que superi els 2.000 euros per any treballat

El ministro Montoro durante la rueda de prensa del Consejo de Ministros(ACN)

Una persona que porti 25 anys en una empresa amb un salari de 1.500 euros mensuals nets al mes, fins ara, en cas de ser acomiadat, hauria rebut 82.000 euros, a partir de la reforma es queda amb 74.000. Els 8.000 euros restants aniran a parar a mans de les arques de l'Estat.

Tots els partits catalans al congrés, excepte el Partit Popular de Catalunya, carreguen contra Montoro per fer que els treballadors que siguin acomiadats hagin de pagar impostos per la indemnització que rebin. Josep Sánchez Llibre, de CiU, ja ha avançat que intentaran que no s'apliqui i que la mesura es tombi quan arribi al congrés.

Más información

Els socialistes posen l'accent en què de nou es persegueix els menys afavorits en el mateix moment que s'anuncia una important rebaixa d'impostos a les rendes més altes. Esquerra Republicana de Catalunya denuncia que un cop més es carrega contra els més perjudicats, mentre que ICV defineix el ministre Montoro com un 'Robin Hood', però al revés. Els treu als més desafavorits per donar-ho als que més tenen.