Sociedad

El Rei Felip ha parlat de respecte, entesa i convivència

En la seva primera visita a Catalunya com a monarca, el rei no ha obert cap porta a intervenir pel diàleg com li havia demanat al president Mas

Foto de tots els premiats amb els reis d'Espanya i les autoritatsACN

Abans del lliurament dels premis de la Fundació Príncep de Girona, Felip VI, en el seu discurs, ha llençat elogis a Catalunya i al català, però no ha fet cap referència a la petició del president Mas d'obrir ponts de diàleg.

Felip ha afirmat haver volgut, com correspon, "fer més present encara la corona en aquesta terra, per transmetre missatges de respecte, entesa i convivència", i també assegurava que aquests aspectes "són consubstancials a la nostra monarquia parlamentària". El rei també admetia que havia estat un honor per ell ser príncep de Girona durant tants anys, com ho és i ho serà en el futur la seva filla, la princesa Leonor.

Mentre a l'auditori se celebrava l'acte de lliurament dels premis de la fundació príncep de Girona, unes 500 persones es van manifestar pel centre de la ciutat contra la presència dels reis en un acte que va transcórrer sense cap incident.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00