Sociedad

Junqueras: "Si entrem al Govern, CiU no pot anar pactant amb el PP i PSC"

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya ha confirmat en una entrevista a la Cadena SER que encara no hi ha cap oferta específica per entrar al Govern

Oriol Junqueras als estudis de Ràdio BarcelonaADRIÀ SANTASUSAGNA

Barcelona

Oriol Junqueras ha parlat sobre la situació política catalana, la possible entrada al govern de la Generalitat de Catalunya i la realitat social i econòmica del país. Ha estat en una entrevista a 'Hora 25' amb Àngels Barceló

Más información

Oriol Junqueras està disposat a entrar al govern de la Generalitat de Catalunya encara que ERC no té pressa per entrar. Ho ha dit en una entrevista a 'Hora 25' amb Àngels Barceló. El líder republicà creu que si Esquerra algun dia entra al Govern "ho farà bé" i ha volgut deixar clar que en el cas que ERC entrés al Govern, "Convergència i Unió no podrà continuar pactant amb el PP i el PSC allò que no pot pactar amb ERC". Tot i això ha remarcat que "encara no hi ha cap oferta específica per entrar al Govern".

Sobre la percepció que es té a l'Estat espanyol que a Catalunya només es parla d'independència, Junqueras ha replicat que "totes les preguntes que es fan a les sessions de control del Govern, per part d'ERC, sempre han estat sobre reformes econòmiques i socials". El republicà ha admès però que estan molt incòmodes amb la situació econòmica actual però que la causa és que no hi ha més recursos. "Generem molt més del que després tenim a disposició. Montoro, Rajoy i companyia en fan un ús inadequat. Qui gestiona el 95% dels impostos és el Govern espanyol".

Ja parlant de la consulta del 9N, Junqueras ha explicat que "l'objectiu no només és la independència. No només són els diners, és una qüestió de dignitat. Hem de poder decidir". El cap de l'oposició creu que qui ha fet impossible la resta d'opcions han estat els diferents governs espanyols. Oriol Junqueras ha remarcat que el moviment pel dret a decidir és "transversal i molt gran" ja que té el suport "de les universitats, de les cambres de comerç, dels sindicats i de moltes entitats".

"Ens separen qüestions econòmiques i socials amb Convergència i Unió però ens acosta la qüestió nacional" ha dit a 'Hora 25' i ha comentat que hi ha moltes que no eren independentistes que ara voten a Esquerra Republicana de Catalunya.

El líder republicà ha declarat que "la democràcia es va inventar per fer els marcs legals. Els marcs legals no fan la democràcia" i que "quan diuen que la democràcia és il·legal, estem parlant d'una llei poc democràtica".

Oriol Junqueras no ha volgut parlar de quin serà el Pla B si l'Estat impedeix fer la consulta el 9 de novembre. Per Junqueras la qüestió és què farà el govern espanyol per impedir que es voti. El republicà ha comparat la situació amb una parella: "si tu estàs amb una persona que t'estimes molt i et pregunten què faràs quan no t'estimi, jo no penso en això ja que jo estaré amb la persona que m'estimo".

El cap de l'oposició ha puntualitzat que no l'incomoda que el president de la Generalitat, Artur Mas, demani ajuda al rei Felip VI: "el que volem és la millor relació amb tots. Amb el Rei, amb el govern espanyol i amb tothom".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00