L'ajuntament de Vila-seca es defensa
El consistori presentarà un recurs contra l'auto judicial que imposa una fiança de més de dos milions d'euros a part de l'equip de govern per presumptes irregularitats en la construcció d'un CAP
L'ajuntament recorrerà l'auto en el que el jutge reusenc del cas INNOVA demana una fiança de 280.000 euros per cap per l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, sis regidors convergents de l'Ajuntament i l'arquitecte municipal. En la interlocutòria, el magistrat els acusa de no respectar els procediments legals establerts per fer contractacions públiques, en aquest cas en relació a la construcció d'un CAP al municipi entre els anys 2007 i 2010, i de contractar l'arquitecte Jorge Batesteza per agilitzar tràmits administratius. També considera que es va fraccionar en cinc parts diferents per tal d'evitar concurs públic d'adjudicació. Per tot plegat, se'ls imputen delictes com la prevaricació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, falsedat documental, malversació de fons públics i omissió del deure de perseguir delictes.
Más información
"La nostra manera de fer és impecable".
L'ajuntament de Vila-seca es defensa assegurant que la seva actuació ha estat la correcta en tot moment. Segons Poblet, "la nostra feina ha estat impecable i seguint la llei fil per randa, i a més ara queda demostrat que no tenim cap tipus de vinculació amb el cas INNOVA". Al presentar el recurs es podria allargar el termini de pagament de la fiança, que ara és de 4 dies; Si no, el jutge embargarà els béns dels imputats. En les properes hores hi haurà una reunió amb l'advocat del cas per emprendre noves actuacions judicials.
Poblet explica que es va contractar a Batesteza, involucrat en el cas INNOVA, perquè era "el millor professional en aquest àmbit". Pel que fa als cinc contractes diferents per un valor total de 58.000 euros, argumenta que "no és un fraccionament, ja que es va fer al llarg de quatre anys. Es va separar per anualitats, depenent del pressupost del moment". També troba "absurd"que se'ls demani una fiança que en total ascendeix a més de dos milions d'euros "per un contracte que no arriba als 60.000".
Canvi de partit judicial
Un altre tema que encara està pendent és la resolució de l'Audiència Provincial del recurs que va presentar l'ajuntament per incompatibilitat de partit judicial, argumentant que Vila-seca pertany a Tarragona i que un jutge de Reus no pot portar aquest cas "perquè no li correspon". D'aquesta manera el que es vol és demostrar que no hi ha cap connexió ni vinculació amb el cas INNOVA de la capital del Baix Camp.
Màxima transparència amb la ciutadania
La corporació municipal assegura que vol ser el màxim transparent possible amb la ciutadania. És per això que ha posat tots els documents relacionats amb el cas a disposició de totes les persones que la vulguin consultar.
Eva Hidalgo
Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.