Sociedad | Actualidad

'Manos Limpias' presentarà una querella contra Jordi Pujol i la seva dona

El pseudo-sindicat d'ultradreta demanarà a la jutge del cas que citi a declarar com a imputats a ambdós i que també compareguin quatre dels seus fills

Jordi Pujol y Marta Ferrusola, en una imagen de archivo(ACN)

'Manos Limpias' ja va dipositar ahir els 6.000 euros de fiança que li demanava el jutjat per presentar la querella.

'Manos Limpias' es querella contra Pujol per set delictes: suborn, malversació de fons públics, tràfic d'influències, delicte fiscal, falsedat documental, blanqueig de capitals i prevaricació. I també contra la seva dona, Marta Ferrusola, com a còmplice i cooperadora necessària.

Más información

Asseguren a la querella, a la qual ha tingut accés La SER, que hi ha indicis que, durant 23 anys com a president de la Generalitat, l'administració catalana va estar en mans de la família Pujol Ferrusola. Afegeixen, a més, la recent confessió on reconeixia que durant 34 anys ha tingut diners en negre a l'estranger.

'Manos Limpias' creu que l'ex-president no ha tingut mai la més mínima intenció de confessar els fets i que ha parlat perquè se sentia pressionat per la justícia i la policia. I citen diversos contractes que membres de la família Pujol va aconseguir suposadament durant el seu mandat. Xifren, a més, el frau entre 1.800 i 3.000 milions de les antigues pessetes.

El pseudo-sindicat demana diverses diligències a la jutge: que declarin Jordi Pujol i la seva dona, quatre dels seus set fills (Oleguer, Jordi, Oriol i Marta Pujol Ferrusola), a banda de testimonis, com empresaris que podrien haver-se beneficiat de contractes amb la Generalitat, i citen alguns noms com Carlos Sumarroca, José Antonio Salguero o Miguel Ángel Parejo.

També demanen que els mossos esbrinin els domicilis i segones residències dels fills perquè puguin ser citats. Reclamen que l'Agència Tributària aporti les declaracions de la renda dels últims 5 exercicis dels querellats o al Registre de la Propietat la relació d'immobles a nom seu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00