Sociedad

Dol per l'adéu de Jaume Vallcorba

El món de les lletres catalanes destaca el rigor i la professionalitat de l'editor de Quaderns Crema i descobridor de Quim Monzó o Sergi Pàmies, entre d'altres, que ha mort als 65 anys

Fotografía de archivo de Jaume Vallcorba.(EFE)

El "pare" de Quaderns Crema i Acantilado es va caracteritzar per publicar només allò que li agradava. Va recuperar clàssics oblidats i va descobrir nous talents de la narrativa, com Monzó, Pàmies o Serès, que han recordat la seva figura en les últimes hores.

Más información

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell ha destacat l'"enorme tasca editorial" de Vallcorba i la seva "aposta per la qualitat i l'excel·lència". També la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha destacat "el seu rigor i la seva exigència", que el van portar a publicar només allò que li agradava, des d'autors oblidats, a clàssics i a descobrir noves promeses, com Quim Monzó, Sergi Pàmies o Francesc Serès

Monzó ha aprofitat les xarxes socials per difondre el seu homenatge a l'editor, recordant-lo amb vídeos de John Lennon, Elton John i Bryan Ferry, sota el comentari d"In memoriam Jaume Vallcorba".

Per la seva part, Serès, en una entrevista a l'ACN, el recordava "com un mestre i com un amic" i assegurava que es tractava d'una "pèrdua irreparable pel món de la cultura catalana"

Nascut a Tarragona fa 65 anys, Vallcorba va rebre el premi nacional de cultura de la Generalitat. Va fundar Quaderns Crema l'any 1979 i 20 anys més tard va crear una segona editorial: Acantilado. Vallcorba també havia rebut, entre d'altres, la medalla d'or del FAD i el premi nacional a la millor tasca editorial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00