Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

El PSC avisa Mas que anar a unes eleccions plebiscitàries crearia inestabilitat a Catalunya

El partit considera que, si el president ho acaba fent, ell no hauria de ser el cap de llista de Convergència

La portaveu socialista Esther Niubósocialistes.cat

Els partits pro-consulta es preparen per donar una resposta política si, com ningú dubta, el govern d'Espanya acaba vetant el 9N. El PSC ja pensa en unes eleccions plebiscitàries com un escenari probable.

La portaveu dels socialistes, Esther Niubó, té claríssim que el 9N no pot convocar-se amb la llei de consultes i torna a oferir Mas buscar junts una sortida legal i acordada per desbloquejar la situació.

Más información

Per Niubó, qualsevol pla que no passi per pactar amb l'Estat està abocat al més absolut dels fracassos. També el de convocar eleccions plebiscitàries. De fet, considera que avançar els comicis no és bo per ningú: ni per Catalunya, perquè crearia inestabilitat, ni pel president català, a qui li recomana que plegui si es veu davant d'aquest escenari.

Un dels objectius del PSC de Miquel Iceta és intentar explicar millor que els socialistes estan a favor d'una consulta, però legal i acordada. Per això, evitaran tornar a sortir a la foto amb PP i Ciutadans.

Conscient que la presència de Carme Chacón a la manifestació unionista de l'11 de setembre pot no ajudar-hi, Niubó emmarca l'assistència de l'ex-ministra a l'àmbit estrictament personal.

Segons recorda, el PSC participarà als actes institucionals de la Diada i també vol estar molt present al carrer. La postura oficial del partit es fixarà a un manifest que farà públic el proper dilluns.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00