Sociedad

'El que separa és no votar'

Mas adverteix a Rajoy que la realització del referèndum a Escòcia és "l'únic camí" per resoldre aquests conflictes polítics i afirma que "votar uneix" i "l'únic que separa és no deixar votar"

Artur Mas comparece en el Palau de la Generalitat para opinar sobre el resultado del referéndum de EscociaGeneralitat de Catalunya

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a les poques hores de conèixer que un 55% dels escocesos decidir quedar-se al Regne Unit. Ha fet el seu discurs en català, castellà i anglès, amb algunes variacions

El president català, Artur Mas, ha afirmat avui que l'exemple del referèndum escocès és l '"únic camí" que hi ha per "resoldre conflictes" i que el procés sobiranista català "continua" perquè, ha dit, se sent "reforçat" per la "lliçó de democràcia que ha donat el Regne Unit.

Más información

Mas ha comparegut a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat per valorar, en català, castellà i anglès, el resultat del referèndum d'independència d'Escòcia, en què el 'no' a la secessió ha guanyat per més de 10 punts.

Segons Mas, "votar uneix i no separa", i ha assenyalat que l '"error" és voler vetar la consulta del 9N a través només de la "arquitectura legal".

El president ha assegurat que està "molt content perquè ara tenim un precedent a la Unió Europea" de com resoldre aquest tipus de conflictes.

L'única manera de tancar el problema, segons Mas, és seure i parlar de com fer el referèndum a Catalunya i adverteix que bloquejar la consulta "no funcionarà"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00