Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Un registre per a la consulta

A poques hores que demà Artur Mas signi la convocatòria de la consulta, segueixen els tràmits. El Diari Oficial de la Generalitat publica avui el registre d'aquelles persones que podrien votar a Catalunya

Sobre el paper podran votar els empadronats a Catalunya, els residents a l'estranger que s'hagin registrat i els immigrants que portin un any vivint al país (si són de la Unió Europea) o tres (si són extracomunitaris)

El Govern ha creat el registre de participació en consultes populars no referendàries, un registre que serà efectiu a partir que demà el diari oficial publiqui la llei de consultes.

Más información

Bàsicament, el que diu el dictamen publicat avui és que podran participar en les consultes les persones que constin en el registre de població de Catalunya (això és, que estiguin empadronades en un municipi català), també els que visquin a l'estranger i que hagin apuntat en un registre voluntari o els immigrants que portin 1 any a Catalunya en cas de ser de la Unió Europea, 3 anys si són extracomunitaris.

Demà, amb la signatura del decret de convocatòria per part del President, es concretarà qui podrà votar a la consulta del 9N, per exemple, aquells que siguin majors de 16 anys

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00