Sociedad

Martí demana als sindicats que "respectin les llibertats dels ciutadans" en cas de convocar la vaga

El cap de Govern informarà la setmana vinent en seu parlamentària de la regulació d'aquest dret

Els sindicats públics en recents mobilitzacions contra la reforma de les pensionsATV

El cap de Govern, Antoni Martí, respecta la decisió dels sindicats de funcionaris de convocar una vaga però demana "que es compleixin els drets i llibertats" dels ciutadans.

Martí ha valorat aquest dijous la decisió presa a l'Assemblea General de la Plataforma de sindicats públics de convocar una vaga general per protestar contra els complements de jubilació dels funcionaris, que està a tràmit parlamentari.

A Andorra el dret de vaga està reconegut constitucionalment però no està regulat. Per tant és una incògnita saber com quedarien els serveis mínims i si hi hauria o no represàlies contra els treballadors que secundin la protesta.

En aquest sentit Martí ha posat de relleu que "els sindicats tenen tot el dret d'expressar-se però garantint la lliure circulació de persones".

El PS no es pronuncia

De la seva banda, el PS no s'ha pronunciat sobre la decisió presa per la Plataforma de funcionaris de convocar una vaga general.

El primer secretari, Pere López, ha dit que ells se centren en el treball parlamentari. En aquest sentit, ha recordat l'esmena a la totalitat a la llei de complements de jubilació dels funcionaris i rebutjada per la majoria demòcrata, i les 26 esmenes parcials que han presentat al text. López ha criticat que "el cap de Govern, Antoni Martí, no hagi reformat la Llei de la Funció Pública, una llei que grinyola".

El cap de Govern demana als sindicats de funcionaris que respectin els drets i llibertats dels ciutadans en cas de vaga

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20141002csrcsrcat_39.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00