Sociedad

PIMEC aposta pel retorn d'envasos

El petit i mitjà comerç ha signat un acord amb la plataforma Retorna per promoure i recuperar el tradicional sistema de retorn d'envasos a les botigues

La principal patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya, PIMEC, i el col·lectiu Retorna, que agrupa ecologistes, sindicats i associacions de consumidors, treballaran plegats per recuperar el sistema de retorn d'envasos de plàstic i vidre. Segons el director de Retorna, Miquel Roset, "el suport del petit i mitjà comerç és fonamental per tirar endavant aquesta iniciativa".

La idea és deixar 10 cèntims a la botiga per cada envàs de plàstic o vidre que comprem. Diners que ens retornarien en aquella o qualsevol altra botiga quan tornéssim l'envàs. D'aquesta manera, "un envàs de vidre, per exemple, pot tenir fins a 40 usos abans de ser reciclat". Alemanya fa anys que aplica aquest sistema i fins i tot "ha unificat els envasos de cervesa".

Más información

Segons Roset, recuperar aquest sistema suposaria estalviar més de 50 milions d'euros cada any a Catalunya en gestió i reciclatge de plàstic i vidre. La Generalitat, ara per ara, només preveu "valorar la implantació d'aquest sistema en cas de no assolir-se els objectius de la recollida selectiva fixats pel 2020".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00