Sociedad
FUNCIONARIS

Més de mil signatures per demanar l'empara dels Coprínceps

La Plataforma de funcionaris ha lliurat aquest mati la carta als caps d'Estat demanant un dictamen previ d'inconstitucionalitat de la llei de complements de jubilació del col·lectiu

Un grup de funcionaris a la tribuna de públic del consell abans de ser desallotjats, dijous passat / RTVA

Andorra la Vella

Els Coprinceps ja han rebut la carta amb les més de mil signatures a fi de que facin un dictament d'inconstitucionalitat de la nova llei del complement de jubilació dels funcionaris.

La plataforma de funcionaris ja ha fet arribar les més de mil signatures a les delegacions dels respectius Coprínceps, juntament amb la carta on exposen que "la llei presenta seriosos dubtes de constitucionalitat, a més de suprimir o no respectar els drets dels ciutadants afectats".

Els treballadors públics lamenten "la manca de negociació per part del Govern" i critiquen que "tingui un rang de llei qualificada per dificultar-ne la seva revisió o derogació".

Més accions

Els diversos sindicats de la funció pública preveuen presentar recursos contra la modificació de les seves jubilacions un cop es publiqui la llei al BOPA

El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha assegurat que "ens hem quedat desemparats per part del govern".

Un cop els Coprinceps analitzin el text, hauran de decidir si hi ha indicis d'inconstitucionalitat, ja que segons Ubach "aquesta llei perjudica als treballadors del Principat".

Un cop la nova llei surti publicada al Butlleti Oficial del Principat d'Andorra, Ubach ha assegurat que "cada sindicat farà els recursos que creguin necessaris". Per tant, el conflicte per la reforma de la jubilació dels funcionaris continua obert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00