Últimas noticias Hemeroteca

Objectiu: diagnosticar la MPOC

7 de cada 10 afectats per la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica, és a dir, bronquitis crònica o emfisema pulmonar no estan diagnosticats. Els pacients treuen importància als símptomes.

Una pacient fent la prova que mesura la seva capacitat pulmonar al vestíbul de l'Hospital Arnau de Vilanova /

La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) afecta el 10 per cent dels majors de 40 anys, segons dades del Departament de Salut i està causada pel tabac. És, a més, la tercera causa de mort, després de l’infart de cor i l’ictus.

FERNANDO CASAS, / Neumòleg: la MPOC “és un dels motius més freqüents de visita a urgències” / RÀDIO LLEIDA

Es caracteritza per tos continuada, dificultats per respirar i expectoració, però, moltes vegades, els pacients li treuen importància i no consulten. El neumòleg de l’Hospital Arnau de Vilanova, Fernando Casas, adverteix de l’alt cost sanitari d’aquesta malaltia, perquè “és un dels motius més freqüents de visita a urgències i d’ingrés hospitalari”.

La MPOC es diagnostica amb una espirometria, la prova que mesura la quantitat d'aire que una persona és capaç d'expulsar del pulmó. Per això i amb motiu del Dia Mundial, el servei de neumologia de l’Arnau ha fet proves gratuïtes aquest dimecres al vestíbul del centre. La Carmen i la Maria Ortiz són dues germanes que han volgut fer l’espirometria perquè van ser fumar durant molts anys i volien saber com es trobaven.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?