Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

Barcelona ha tancat un de cada 3 clubs cannàbics

Des de l'estiu, han deixat d'operar 59 associacions de consum de marihuana perquè venien o promocionaven la droga, provocaven molèsties als veïns o permetien l’accés de menors

Barcelona ha tancat un de cada 3 clubs cannàbics

El 35 per cent de les associacions cannàbiques que hi havia a la ciutat han tancat, després de les inspeccions realitzades per la Guàrdia Urbana i els tècnics de l'Ajuntament de Barcelona. N'hi havia 168 i han deixat d'operar 59.

L'Ajuntament va iniciar una primera ronda d'inspeccions a l'estiu i va detectar que 49 clubs incomplien diversos aspectes de la normativa i els va dir que havien de tancar. La gran majoria no ho ha fet motu propio, ha estat la Guardia Urbana qui ha acaba precintant el local, i en tres casos el procediment per executar el tancament continua. En una segona ronda d'inspeccions se n'han tancat altres 13.

El primer tinent d'Alcalde, Joaquim Forn, ha explicat que els incompliments són molt variats. Des de deixar entrar a menors, vendre droga o promocionar el seu consum, fins a provocar queixes dels veïns perquè no tenen una ventilació adequada. Recorda Forn que en aquestes associacions només es pot fer autoconsum.

Les 110 associacions cannàbiques que queden a la ciutat també reben inspeccions periòdiques de la guàrdia urbana o els serveis municipals.

L'Ajuntament de Barcelona va suspendre l'obertura de noves associacions al mes de juny i durant un any. Es van donar aquest termini per fer una nova normativa en la que encara estan treballant.

El Secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya, Àngel Benito, ha estat en la presentació d'aquestes dades i li ha demanat a l'Ajuntament que aprovi quan abans millor la normativa. Diu que les associacions no saben exactament quines condicions han de complir per poder continuar amb la seva activitat.

La Generalitat va presentar fa algunes setmanes unes directrius molt genèriques sobre com s'hauria de regular aquesta activitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?