Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Dones i ràdio al segle XXI

Una jornada organitzada pel Col•legi de Periodistes el dijous 27 de novembre per reflexionar i debatre sobre el paper que desenvolupen les treballadores de la ràdio actual a Catalunya. També s’inaugurarà una exposició commemorativa a les pioneres de la ràdio

L’objectiu de la Jornada és fomentar el debat i la reflexió sobre el paper i les funcions que tenen les treballadores de la ràdio actual a Catalunya. Es busca l’intercanvi d’idees i d’experiències al voltant d’un sector que està immers en un canvi molt significatiu, la transformació a l’era digital, en un moment de forta recessió econòmica. És per aquest motiu que la Jornada focalitza en les professionals de la ràdio, per observar i conèixer de primera ma quins són els rols de les dones a la ràdio del segle XXI. Dins d’aquest marc es volen arraconar els estereotips, si és que encara n’hi ha en aquest sector, i comprendre quins són els reptes de futur de l’ofici en clau femenina i quines les necessitats que tenen les treballadores de la ràdio a Catalunya.

A les jornades participen companyes de la Cadena SER com Rosa Badia, directora de Tot és Comèdia, Marta Ramon, co-editora de La Graderia, Cristina Dalmau, locutora de 40 Principals, Raquel Atúria, presentadora de Què vols SER?, Pilar Argudo, directora de Punt de Llibre, Anna Puigboltes, guionista de l’Hoy por Hoy o Carme Martínez, directora de Ràdio Girona.

Paral·lelament i també al Col·legi de Periodistes de Catalunya s’inaugurarà una exposició-homenatge a les pioneres de la ràdio a Catalunya. Són un recull de 28 fotografies i alguns textos que les acompanyen per contextualitzar l’època que s’il·lustra, els anys 20 i 30 del segle passat. La mostra es complementarà amb uns clips de vídeo d’algunes de les primeres locutores així com d’altres que van treballar a la ràdio a la dècada dels anys 40.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?