Sociedad
ACORD

Alfarràs compra l’antiga Mitasa per 680.000 euros

Algunes de les naus de l’antiga fàbrica acolliran l’ampliació de la piscifactoria, el trasllat de la cooperativa del poble i petits negocis. El salt d’aigua de la tèxtil es mantindrà a l’espera que es pugui recuperar en un futur.

Imatge de la fàbrica tèxtil al 2005, abans del seu tancamentACN

Alfarràs

Gairebé 10 anys després del tancament de Mitasa, l’Ajuntament d’Alfarràs ha arribat a un acord amb l’actual propietari, l’Institut Català de Finances, per comprar els terrenys de la fàbrica tèxtil per “680.000 euros, fent-los efectius en pagaments durant 12 anys”, segons ha explicat l’alcalde, Kleber Esteve, en declaracions a Ràdio Lleida. El cosistori havia fet una oferta a l’ICF de 350.000 euros, però finalment s’ha tancat l’acord per gairebé el doble.

KLEBER ESTEVE, alcalde d’Alfarràs: comprem Mitasa per “680.000 euros, fent-los efectius en 12 anys”

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520141203181246/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons l’alcalde, algunes naus de la tèxtil es destinaran a empreses de la zona. La piscifactoria de Santa Anna vol instal·lar-hi una nova línia de producció de filets de truita congelats, que donaria feina a entre 10 i 15 treballadors. Un altra de les naus acollirà petits negocis del poble, que ja han mostrat interès, i una altra, la cooperativa que s’hi traslladarà.

A més, la nau històrica, que acull el salt d’aigua de la fàbrica, es mantindrà intacta. Esteve ha explicat que estan en contacte i negociacions amb diversos inversors interessats en condicionar-lo i posar-lo en marxa per a producció elèctrica. Segons un estudi que fa el consistori, reactivar-lo costaria prop d’1,4 milions d’euros.

Per a Esteve, aquesta compra “suposa una bombona d’oxigen” per a Alfarràs, després que aquesta indústria deixés al carrer una setantena de treballadors. Aquest dijous es preveu que al ple de l’Ajuntament d’Alfarràs s’aprovin els primers tràmits per fer efectiva l’adquisició de la fàbrica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00