Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

ACORD

Alfarràs compra l’antiga Mitasa per 680.000 euros

Algunes de les naus de l’antiga fàbrica acolliran l’ampliació de la piscifactoria, el trasllat de la cooperativa del poble i petits negocis. El salt d’aigua de la tèxtil es mantindrà a l’espera que es pugui recuperar en un futur.

Imatge de la fàbrica tèxtil al 2005, abans del seu tancament

ACN

Gairebé 10 anys després del tancament de Mitasa, l’Ajuntament d’Alfarràs ha arribat a un acord amb l’actual propietari, l’Institut Català de Finances, per comprar els terrenys de la fàbrica tèxtil per “680.000 euros, fent-los efectius en pagaments durant 12 anys”, segons ha explicat l’alcalde, Kleber Esteve, en declaracions a Ràdio Lleida. El cosistori havia fet una oferta a l’ICF de 350.000 euros, però finalment s’ha tancat l’acord per gairebé el doble.

KLEBER ESTEVE / Alcalde d’Alfarràs: comprem Mitasa per “680.000 euros, fent-los efectius en 12 anys” / RÀDIO LLEIDA

Segons l’alcalde, algunes naus de la tèxtil es destinaran a empreses de la zona. La piscifactoria de Santa Anna vol instal·lar-hi una nova línia de producció de filets de truita congelats, que donaria feina a entre 10 i 15 treballadors. Un altra de les naus acollirà petits negocis del poble, que ja han mostrat interès, i una altra, la cooperativa que s’hi traslladarà.

A més, la nau històrica, que acull el salt d’aigua de la fàbrica, es mantindrà intacta. Esteve ha explicat que estan en contacte i negociacions amb diversos inversors interessats en condicionar-lo i posar-lo en marxa per a producció elèctrica. Segons un estudi que fa el consistori, reactivar-lo costaria prop d’1,4 milions d’euros.

Per a Esteve, aquesta compra “suposa una bombona d’oxigen” per a Alfarràs, després que aquesta indústria deixés al carrer una setantena de treballadors. Aquest dijous es preveu que al ple de l’Ajuntament d’Alfarràs s’aprovin els primers tràmits per fer efectiva l’adquisició de la fàbrica.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?