Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Objectiu BCN

200 fotògrafs aficionats, guiats per professionals com Samuel Aranda, Walter Astrada o Emilio Morenatti han recollit durant sis mesos imatges de la ciutat avui. El resultat del seu treball –més de 500 imatges- s’exposa en una mostra a La Virreina, centre de la imatge

El fotògraf Samuel Aranda- guanyador del World Press Photo de l’any 2012 per una imatge de la revolta iemenita- apadrina l'exposició d’un treball que neix, segons que ha explicat Aranda del reconeixement d’una certa culpa col·lectiva dels fotògrafs professionals, que a diferencia d’altres grans figures de la fotografia com Joan Colom o Català Roca, s’estan oblidant de fotografiar les seves pròpies ciutats i la realitat del dia a dia.

Per cobrir aquest forat , 12 centres cívics de la ciutat van posar en marxa el passat mes de febrer un projecte en el qual han participat 200 persones, algunes sense cap coneixement previ de fotografia . Samuel Aranda explicava que entre els seus alumnes hi havia fins i tot una que no tenia més càmera que la del seu mòbil . Tots ells van rebre lliçons teòriques, practiques i consells de professionals de prestigi com el propi Aranda, Walter Astrada, Emilio Morenatti o Carmen Secanella i s'han dedicat els darrers sis mesos a escollir i fotografiar petites històries que componen un retrat polièdric de la Barcelona del 2014. Una panoràmica en la que hi queb l'enyorança que Lorena Belmonte sent pel seu avi ja mort, o la incomoditat d'Oriol Estrada, que durant el temps que ha viscut al centre de Barcelona ha tingut moltes vegades la sensació de ser un extra en un parc temàtic envaït per turistes.

En total són més de 500 imatges que ens permeten acompanyar els músics del carrer , descobrir els grafits autoritzats i els prohibits , o constatar que la crisi no ha tractat igual a tot el món . L'exposició estarà fins a finals de gener a la Virreina, després girarà pels 12 centres cívics que han participat i es farà també una mostra –reduïda- a diferents estacions de metro .

Noticias relacionadas

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?