Sociedad

La nit més literària de l'any

Aquesta nit passada s'ha celebrat al Liceu de Barcelona la Nit de Santa Llúcia, la vetllada literària més important de les lletres catalanes, durant la qual es fa entrega del Premi Sant Jordi de novel•la

Joan Carreras guanya el 55è Premi Sant Jordi per la novel·la 'L'àguila negra' / Francesch, Pere ACN

Barcelona

La nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, va guardonar l’escriptor Joan Carreres amb el premi més destacat de la literatura catalana, el Sant Jordi. I ho va fer per una novel·la, que es publicarà a finals d'hivern, i que pren el títol d'una cançó que Maria del Mar Bonet cantava als anys 70 i que va esdevenir un emblema per la generació del protagonista: "L'àguila negra". La història se centra en la majoria silenciosa de la transició, en el context efervescent de la Barcelona dels anys 70.

"L'àguila negra" també és la història d'un home, en Marià Solivell, que té deutes pendents amb dues dones que ha provat d'estimar, i el sexe hi és molt important.

D'altra banda, el poeta mallorquí Hilari de Cara es va endur el Premi Carles Riba de poesia amb un poemari sobre la passió titulat "Refraccions" i l'escriptora Ma Mercè Cuartiella el Mercè Rodoreda de contes amb el volum de relats "Gent que tu coneixes".

També va ser premiat un col·laborador d'aquesta casa, Alejandro Palomas, que es va endur el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil amb "Un fill", una història tendra i arriscada protagonitzada per en Guillem, un nen introvertit però molt rialler i gran lector.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00