Sociedad | Actualidad
CICLISME

El tour torna a Andorra el 2016

La ronda passarà dos nits al país amb l'arribada d'una etapa, jornada de descans i sortida

Andorra la Vella

El Tour de França tornarà a Andorra el 2016, després de set anys sense passar pel Principat.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, i el director de la ronda ciclista francesa, Christian Prudhomme, han signat aquest dijous l'acord perquè l'estiu de l'any vinent Andorra formi part del recorregut. Albergarà un final d'etapa, el dia de descans i la sortida de la següent, un fet que no succeïa des del 1993. El traçat per terres andorranes encara és tota una incògnita.

Francesc Camp ha explicat que "l'arribada del Tour repercutirà a la posició mundial del Principat". S'espera que entre l'organització i els equips generin 10.000 pernoctacions en dos dies.

Per la seva part, Chirtian Prudhomme, ha assegurat que "Andorra té moltes alternatives per fer un bon final d'etapa i una bona estructura hotelera". El reccorregut es donarà a conèixer el proper mes d'octubre. El que està clar és que començarà al Mont Saint Michel.

La prova ciclista per excèl·lència es retransmet a 190 països i que el major nombre d'espectadors es concentren en les etapes de muntanya.

Tornar a portar el Tour per cinquèna vegada costa al Govern 650.000 euros. La darrera vegada va ser el 2009 i el vencedor va ser el francès Brice Feillu a Arcalís.