Martes, 25 de Enero de 2022

Otras localidades

CONSEJO DE MINISTROS CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba este martes la subida de las pensiones para este año

Enterraments de beneficència

Un centenar de persones sense recursos, que no podien pagar-se el funeral, han estat enterrats a la ciutat de Girona durant l'últim lustre

Cementiri

ACN (ACN)

En els últims 5 anys s’han fet més de 100 enterraments de beneficència a Girona. L’Ajuntament i el Bisbat negocien que aquelles persones sense recursos que ho demanin abans de morir - o que ho demanin els seus familiars- puguin tenir un funeral religiós.

Des del 2010 a la ciutat de Girona s’han fet 101 enterraments de beneficència, 25 dels quals l’any passat. Quan ningú de l’entorn del mort pot pagar l’enterrament hi ha dues possibilitats: els jutjats emeten un requeriment o els Serveis Socials elaboren un informe perquè l’Ajuntament assumeixi el cost a través de la concessionària que gestiona el servei.

Tot i que els dos últims anys hi ha hagut més enterraments de beneficència, en molts casos de d’indigents i persones que viuen en la misèria, el regidor de Sostenibilitat Jordi Fàbrega no ho atribueix a la crisi. Fàbrega ha explicat que Girona també assumeix les morts de l’Hospital Josep Trueta.

El Bisbat de Girona s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament perquè quan una persona o els seus familiars ho demanin tingui un funeral religiós a la capella del cementiri.

Escolta Jordi Fàbrega:

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?