Martes, 20 de Octubre de 2020

Otras localidades

Falten escorxadors per xais i cabrits

A les comarques de Girona només hi ha 18 escorxadors per poder matar xais i cabrits i gairebé tots són privats. Un nombre insuficient, segons el sector, que obliga a vendre a intermediaris o a haver de transportar durant molts quilòmetres els animals. Unió de Pagesos demana que es recuperin antics escorxadors o que se n'instal•lin de mòbils.

Dues ovelles i un xai.

Generalitat de Catalunya

A l'Alt Empordà i a la Selva n'hi ha 4, al Ripollès 3 però a la Garrotxa i el Baix Empordà només n'hi ha 2 i al Gironès, el Pla de l'Estany i a la part gironina de la Cerdanya 1. D'aquests 18, 14 són privats.

Això obliga els productors a haver de vendre a intermediaris o haver de transportar els animals, cosa que, en tots dos casos redueix el marge de benefici i, en el cas del transport, els animals poden patir estrés i la carn no surt tan bona.

Josep Puig, responsable d'Unió de Pagesos d'oví i cabrum / Explica com cobrir la demanda d'escorxadors de proximitat

Aquest sistema també va en contra de la venda de proximitat, un dels aspectes que Europa més valorarà a l'hora de concedir subvencions. Unió de Pagesos reclama a la Generalitat que, definitivament, passi de les paraules als fets i aposti per escorxadors de proximitat, ja sigui recuperant instal·lacions tancades o introduint una pràctica que es fa a França, els escorxadors mòbils.

Una altra opció és muntar escorxadors a les mateixes explotacions, que es podrien compartir amb els ramaders del voltant. La pilota és al teulat d'Agricultura i Salut, les dues conselleries que tenen competències en la matèria.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?