Sociedad

Mare soltera, depressiva, fumadora i bevedora

Un estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona constata que les mares solteres tenen més problemes de salut i pitjors hàbits que les dones que tenen fills amb una parella estable

Getty Images

Barcelona

En concret tenen més depressions, dormen pitjor i també fumen i beuen més. Els resultats d'aquest treball, únic a Espanya, es publicaran pròximament.

Per exemple, el 36% de les mares solteres enquestades tenen problemes de salut i el 41% fumen. En el cas de les dones emparellades, el 21% manifesta tenir mala salut i les fumadores representen el 29%. És a dir: la diferència entre tenir parella i no tenir-ne, pot suposar tenir com a mínim un 10% més de possibilitats de patir aquests problemes.

L'estudi es basa en les dades de l'Enquesta nacional de Salut del Ministeri de Sanitat i abraça els anys 2003 i 2011. S'han analitzat mares d'entre 16 i 64 anys amb almenys un fill de 18 anys o menor al seu càrrec. Això les que tenen feina.

En el cas de les que estan a l'atur, la situació s'agreuja, segons la investigadora Glòria Pérez. Sobretot si ho comparem amb altres punts d’Europa: “Els resultats que hem obtingut són similars als d’altres països com Anglaterra o Suècia. La diferència és que en aquests països les polítiques de protecció social estan més desenvolupades que en el nostre. Això s’ha de millorar per ajudar a aquestes dones a tirar endavant.”

Mare soltera, depressiva, fumadora i bevedora

En total s'han estudiat 2.900 dones. El treball forma part d'un estudi més ampli a nivell europeu conegut com a projecte Sophie i que avalua l'impacte de les polítiques socials en la salut de les persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00