Sociedad
NOU GOVERN

Martí jura el càrrec i forma Govern

L'equip de Govern estarà format, de moment, per 9 ministres. Queden vacants les carteres de Funció Pública, Salut i Cultura

El nou equip de Govern després de jurar el càrrec. M.C. (ANA) / M.C. ANA

Antoni Martí ha jurat el càrrec com a cap de Govern aquest matí i inicia la setena legislatura amb "mà estesa" a les forces polítiques i l'esperança que totes votin la Llei de reestructuració bancaria demà.

El reelegit cap de Govern ha destacat en el seu discurs la importància de seguir amb les reformes fetes en l'anterior legislatura i la necessitat d'avançar en temes cabdals, com és l'acord d'Associació amb Europa. En aquest sentit, i responent a les reticències del liberal Josep Pintat, ha dit que calen canvis però mantenint la identitat.

Martí però, ha diferenciat el cas BPA del d'Europa, i ha dit que en aquest segon, "no es pot fer la política de la cadira buida".

Nou govern

El cap de Govern ha format també el seu equip ministerial amb, de moment, 9 ministres que ja han jurat el càrrec.

Aquest migdia s'ha format el nou Govern amb algunes cares noves respecte la darrera legislatura. L'afer BPA ha accelerat els esdeveniments perquè l'executiu pugui aprovar aquesta tarda el projecte de llei de reestructuració bancària.

Dels 9 ministres que han jurat avui el seu càrrec, 4 són nous. L'ex cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, assumeix Relacions Institucionals, Afers Socials i Ocupació. Finalment, no ha obtingut Presidència. Ferrer ha acceptat les seves carteres amb prudència.

Jordi Torres Falcó ha estat nomenat ministre d'ordenament del Territori, Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, agricultura i Sostenibilitat i Èric Jover, ministre d'Educació i Ensenyament Superior.

Dels que repeteixen mandat, Jordi Cinca només assumirà la cartera de Finances, mentre que la de Funció Pública ha quedat vacant.

Gilbert Saboya, seguirà sent ministre d'Afers Exteriors i Xavier Espot de Justícia i Interior. Jordi Alcobé, que havia estat ministre d'Economia ara assumirà Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i Francesc Camp seguirà sent ministre de Turisme i incorpora la cartera de Comerç.

De moment, el cap de Govern assumirà Salut, Cultura i Funció Pública a l'espera de poder nomenar les persones que se n'encarreguin.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00