Sociedad

"Els regidors poden tenir deutes"

L'alcalde de Castelló d'Empúries ha reconegut avui el que dilluns va negar: que fa més de dos anys que sap que governa amb un regidor que no paga l'IBI municipal.

Xavier Sanllehí, alcalde de Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries

Xavier Sanllehí ha defensat que el deute per impagament de l'impost de béns immobles no arriba als 3.000 euros (2.819'65 euros). Diu desconèixer altres impagaments de la taxa escombraries i ha negat que al regidor afectat, Joan Augé, se li hagi fet cap tracte de favor. Segons Sanllehí, els regidors "no són milionaris i poden tenir deutes amb l'Ajuntament".

Segons l'alcalde de Castelló es va intentar embargar a Augé el 2013, però va ser impossible perquè ja existia un altre embargament executat per Hisenda.

En una compareixença aquest migdia Sanllehí ha revelat que a l'Ajuntament encara hi ha un altre regidor que acumula deutes en tributs des del 2012. Quan se li ha preguntat si ho troba una conducta exemplar, l'alcalde s'ha limitat a dir que la llei no diu enlloc que un regidor morós s'hagi d'expulsar. En canvi la llei sí que diu que si algú vol presentar-se a les eleccions ha d'haver saldat els deutes que tingui amb l'administració municipal. Això és el que suposadament va fer Augé el 2011 amb impagaments anteriors.

Segons Xavier Sanllehí, la filtració del deute del regidor de Règim intern Joan Augé és pròpia d'algú "sense escrúpols". Hi veu interessos polítics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00