Últimas noticias Hemeroteca

, 25 de de 2020

Otras localidades

Els transgènics guanyen presència a Catalunya

El 50% del blat de moro que es conrea i la major part dels cereals que s'importen han estat modificats genèticament

Barcelona

Actualment la legislació europea, la que té competències en matèria de transgènics, només permet conrear un tipus de trangènic. A Catalunya de les 400.000 tones de blat de moro que es conreen a l'any, la meitat és transgènic. Però aquesta xifra només cobreix un 20% de les necessitats que Catalunya té a l'hora de fabricar pinso per animals. Això obliga a importar una gran part de cereals. Joan Serra, investigador del centre de recerca i tecnologioa Agroalimentàries Mas Badia, assegura que "a Catalunya tenim un dèficit important de cereals. Ens cal importar la majoria de cereals per poder abastir tota la demanda"

En la importació però, Europa no és tant restrictiva i permet més varietat de transgènics. Destaca la soja, que és bàsica en l'elaboració de la majoria de pinsos i de la qual més del 90% del que s'importa a Catalunya ve del Brasil i està modificada genèticament. Pel que fa a blat de moro en canvi només el 40% del que s'importa és transgènic. Per tot això Josep Casacuberta, Coordinador del programa genòmic de plantes i animals del Centre de Recerca Agrogènòmica, considera que prescindir dels transgènics tindria uns costos importants i "que caldria una reflexió serena en aquest sentit"

No pensa igual José Ramon Olarieta, membre de l'Associació Som el que sembrem, que assegura que "s'ha creat un mite al voltant dels transgènics i de la seva necessitat de consumir-ne".

En qualsevol cas es tracta d'una qüestió eminentment ideològica.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?