Sociedad
INTERIOR

Menys sou i més requisits pels nous agents de Policia i penitenciaris

IInterior té previst modificar enguany la llei dels dos cossos abans de convocar noves vacants

El ministeri de l'Interior revisarà la llei del cos de policia abans de convocar noves places. A la foto, acte d'obertura de la 52a promoció d'agent de Policia / Servei de policia

Andorra la Vella

Menys sou i més requisits pel nous agents de Policia i del cos Penitenciari.

Aquest 2015 el ministeri d'Interior té previst modificar la llei dels dos cossos abans de convocar les places vacants: 15 de policia i 3 d'agent penitenciari.

Un dels canvis destacats és l'eliminació del complement de funcions permanents, que en el cas dels policies és de 250 euros mensuals, i en el cas dels agents penitenciaris de 430 euros mensuals. El ministre Xavier Espot ha explicat que aquest canvi "permet homogeneïtzar els complements específics entre cossos de l'administració i l'estalvi permetrà fer inversions".

També hi haurà canvis pel que fa a les titulacions requerides per poder accedir-hi. Fins ara per ser agent de policia o penitenciari només calia el graduat escolar, i amb la nova llei caldrà un batxillerat.

Per altra banda, Espot ha explicat que ampliaran l'abast de la figura dels Policies auxiliars, eliminant la limitació d'edat entre 18 i 20 anys, i que és últil per les funcions d'arxiu o atenció al públic. Pel que fa als agents penitenciaris, el ministeri estudiarà que siguin ells els que s'encarreguin del trasllat dels presos.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00