Últimas noticias Hemeroteca

Colau atura la privatització de dues escoles bressol

El govern d'Ada Colau reconeix que acabar amb l'externalització dels centres infantils no serà fàcil perquè la llei d'estabilitat pressupostària els impedeix contractar personal

()

L'Ajuntament de Barcelona ha aturat la privatització de dues noves escoles bressol de la ciutat. Ha cancel·lat els concursos per adjudicar la gestió a empreses externs i se'n faran càrrec treballadors municipals, a diferència diferencia de les darreres que havia obert el govern de Xavier Trias.

Acabar amb l'externalització dels centres infantils era un dels compromisos de Barcelona en Comú. Però el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, reconeix ara que canviar el model no serà fàcil perquè la llei d'estabilitat pressupostària del govern espanyol no permet als ajuntaments contractar personal. Pisarello ha explicat que en la mesura del possible intentaran que el personal de les escoles bressol siguin treballadors públics. I que si s'ha de mantenir la privatització, garantiran que les condicions laborals no siguin precàries.

El primer tinent d'alcalde ha explicat que estudiaran les fórmules que es poden aplicar amb grups de l'oposició com Esquerra Republicana i el PSC.

En paral·lel, el govern municipal també pressionarà perquè el Ministeri d'Hisenda flexibilitzi la normativa que impedeix als ajuntaments contractar treballadors.

Ara mateix a la ciutat de Barcelona hi ha tres escoles bressol de titularitat pública que estan gestionades per privat. El contracte està en vigor fins l'any que ve.

Cobertura alimentària a joves i infants

L'Ajuntament també ha acordat incrementar fons extraordinari d'infància amb una partida addicional d'entre 2,5 i 4 milions d'euros. Es tracta d'una partida que dona 100 euros mensuals per nen (menor de 16 anys) a les famílies en situació vulnerable. Segons dades municipals, fins al mes de juny s'han atorgat aquests ajuts a 7.600 famílies fins que es van esgotar els 9,2 milions del fons. Ara s'ampliarà a 2.000 nens més i s'analitzarà la situació d'altres 2.500 joves i infants que també podrien estar en aquesta situació.

El nou govern vol millorar també el protocol per detectar les necessitats d'alimentació dels nens i nenes escolaritzats.

Horaris comercials

Aquest estiu el govern municipal mantindrà els horaris comercials de l'any passat. És a dir que a les zones més turístiques els comerços podran obrir tots els diumenges de juliol i agost entre les 10 del matí i les 6 de la tarda. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat en la roda de premsa posterior a la comissió de govern, que estan en contra de la desregulació horària i que en els propers mesos buscaran un acord amb els comerciants.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?