Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

OBSERVATORI SOCIOLÒGIC

Augmenta la preocupació pel futur de l'economia arran del cas BPA

Gairebé un 7% de la població percep el cas com un dels principals problemes d'Andorra

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats de l'observatori del primer trimestre d'enguany.

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats de l'observatori del primer trimestre d'enguany. / M.C. (ANA)

Gairebé un 7% de la població percep el cas BPA com un dels principals problemes d'Andorra.

Avui el Centre de Recerca Sociològica ha presentat l'observatori del primer trimestre del 2015. El director del CRES, Joan Micó, ha explicat que els problemes que la població d'Andorra destaca com a principals segueixen sent la manca de feina i l'atur en un 30% i les polítiques socials, les prestacions, les pensions i la sanitat, en un altre 30%. Dos problemes que no han deixat d'augmentar des del 2007.

Com a novetat d'aquest trimestre, ha crescut la preocupació per l'economia del país, d'un 5% el passat període del 2014 a un 18% el primer semestre del 2015. D'aquest percentatge, un 6'5% correpon a la preocupació pel cas BPA. Micó ha subratllat que aquest percentatge és important ja que no era una pregunat directa.

Per altra banda i com ha dades més positives, l'enquesta mostra que la percepció de la crisi econòmica està canviant. Hi ha més persones que consideren la situació econòmica d'Andorra és millor (un 18%) tot i que la majoria segueixen pensant que és regular ( 60%).

A nivell personal també pugen els percentatges: la gent que diu que la seva situació econòmica ha millorat respecte fa un any puja, passant del 9 al 14%. Micó també ha destacat la disminució de la gent que pensa que a Andorra la crisi encara no ha tocat fons: al 2012 era del 74%, ara és del 34%. No obstant, la capacitat de les famílies és reduïda: a la pregunta de si la seva llar té capacitat per fer front a una despesa imprevista de 400 euros, un 28% contesta que no, i si la despessa és de 700, gairebé un 47% no hi podria fer front.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?