Domingo, 01 de Octubre de 2023

Otras localidades

“Menys malbaratament i més solidaritat”

És el lema del nou projecte de cooperació entre empreses i entitats per evitar que es llencin aliments aprofitables

Presentació del programa 'Pont alimentari'

Presentació del programa 'Pont alimentari' / Georgina Garriga

Cada dia es llencen 720.000 quilos de menjar a Catalunya. Això es tradueix en un malbaratament de més de 200.000 tones l'any, que servirien per alimentar a mig milió de persones. Per posar fre a aquesta situació, neix El Pont Alimentari, un projecte que té l'ambició de reduir aquestes xifres a la meitat pel 2020. Per fer-ho possible, empreses i entitats socials col·laboraran per aprofitar els aliments que sobrin.

A grans trets, aquest nou projecte té dos objectius principals: reduir la quantitat de menjar aprofitable que es llença cada dia a Catalunya, i sensibilitzar a la població perquè prengui consciència d'aquesta problemàtica. Les empreses que hi participen són vàries: hi ha supermercats, càterings o petit comerç, que cedeixen aliments a una vintena d'entitats socials, que els reparteixen entre els col·lectius més vulnerables de la societat. Es calcula que un 22% de la població del país viu per sota del llindar de la pobresa.

A part de productes secs com l'arròs, també es distribueixen productes frescos i cuinats. Per les entitats, això representa una ajuda addicional ja que garanteix una dieta equilibrada per les famílies més desafavorides. Sònia Bardají és la portaveu de l'associació de famílies Monoparentals, que cada dia dóna de menjar a unes 70 famílies. Bardají destaca que l’alimentació és un dels eixos més importants, sobretot pels infants.

El projecte, impulsat pel Banc de Recursos i la Fundació Prevenció Residus i Consum, també ofereix a les empreses un servei d'assessorament de bones pràctiques perquè puguin millorar el seu funcionament reduint al màxim el menjar que es malbarata.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?