Sociedad
CAS BPA

La batlle aixeca parcialment el secret de sumari del cas BPA

Canòlich Mingorace ha pres aquesta decisió avui. Es mantindrà però en secret de sumari la part que concerneix a Joan Pau Miquel

Manuel Pujadas a les portes de BPA. / J.D ANA

La batlle que instrueix l'afer BPA aixeca parcialment el secret de sumari

Canòlich Mingorace ha pres aquesta decisió avui. Es mantindrà però en secret de sumari la part que concerneix a Joan Pau Miquel, l'exconseller delegat de Banca Privada d'Andorra, pres a la Comella.

Aquesta determinació de Mingorance arriba després de les dures crítiques de Manel Pujadas, l’advocat que defensa alguns de la vintena de gestors de BPA citats a declarar a la Batllia.

Pujadas s’ha mostrat indignat amb la Batlle per la manera com s'han realitzat aquestes citacions que han tingut lloc en els últims 10 dies. Els nuncis judicials s'han presentat al lloc de feina dels treballadors en hores laborables, en comptes d'entregar les citacions al domicili particular de cada un d'ells, seguint el procediment habitual.

A més a més, fins avui mateix la batlle Mingorance havia mantingut el secret de sumari, per tant, els treballadors havien d'anar a declarar sense conèixer la causa. Per aquest motiu, els advocats els havien recomanat que s'acollissin al dret de no declarar.

A partir d'ara, els lletrats doncs han demanat als treballadors de BPA citats, i de moment sense feina, que s'esperin a que les defenses hagin pogut llegir el sumari abans de declarar.

En aquest sentit, Pujadas també ha criticat durament la decisió de l’AREB de suspendre automàticament de feina, però no de sou, tots els treballadors citats a declarar.

L'Agència de Resolució d'Entitats Bancaries s’ha justificat dient que era per evitar el malestar de la resta de la plantilla. Pujadas, però, considera que és un error ja que aquests treballadors, encara que el procés acabi en res, “ja queden marcats”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00