Sociedad | Actualidad

Porta oberta a un camp de golf en terrenys agrícoles del Delta del Llobregat

El Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat, el document que han treballat conjuntament els ajuntaments de la zona i la Generalitat per ordenar el territori després de l’amenaça d’Eurovegas, obre la porta a la instal·lació d’un camp de golf. Seria en uns terrenys que estan qualificats urbanísticament com agrícoles

Els terrenys de Viladecans on es vol construir un camp de golf / David Guerrero

Els terrenys de Viladecans on es vol construir un camp de golf

Viladecans

Es tracta d’un espai a Viladecans que queda per sota de l’autovia C-31 i al costat de la platja i la reserva natural del Remolar. No és la primera vegada que planeja un gran projecte sobre aquests terrenys, fa vuit anys el Barça va plantejar un macrocomplex lúdic al mateix lloc anomenat Barça Park.

Els terrenys en qüestió són considerats agrícoles però el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat, que està en fase d’al·legacions, diu que es podria compatibilitzar amb usos esportius i posa com exemple un hipotètic camp de golf. “No pot ser és que els usos de terrenys agrícoles es puguin barrejar amb un camp de golf perquè això significa un perillós precedent per al Parc Agrari del Baix Llobregat”, alerta el tinent d’alcalde de Medi Ambient i portaveu d’ICV a Viladecans, José Luis Atienza.

Els ecosocialistes han presentat una sèrie d’al·legacions al Pla Director Urbanístic (PDU) demanant que es freni aquesta possibilitat i es tanqui de manera definitiva la porta a l’especulació. De fet, el PDU és un projecte sorgit un cop superada l’amenaça d’Eurovegas i que busca dinamitzar econòmicament territoris compresos entre El Prat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat de manera ordenada.

“El pecat original del Pla és que es parcial, discontinu, que actua en unes parcel·les del territori determinades quan l’espai metropolità està molt interrelacionat”, lamenta d’una manera més global José Luis Atienza, criticant que “planteja nous projectes d’urbanització però no resol els impactes que han causat al territori les infraestructures ja existents”. Posa com exemple els terrenys d’un caravàning que passaran a ser considerats agrícoles però que a hores d’ara són una taca de terreny cimentat i sobre el qual no es farà cap actuació per reconvertir-los.

En les al·legacions presentades per ICV també denuncien mancances en la preservació dels hàbitats naturals afectats per aquest pla. Asseguren que s’ignora la protecció de zones incloses dins la Xarxa 2000 com espais naturals estratègics i que tampoc es té en compte la xarxa hídrica ni la inundabilitat del territori agrícola, un problema que s’agreujarà al incrementar la cota dels terrenys d’activitat econòmica plantejats en zones properes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00