Sociedad

Extreuen un ronyó sense deixar cap cicatriu en la donant

És el que han fet dues vegades en l'últim mes a l’Hospital Clínic de Barcelona aplicant tècniques mínimament invasives. Els ronyons s'han extret a través de la vagina i s'han trasplantat amb cirurgia robòtica

El robot Da Vinci de l'Hospital Clínic, crucial per fer aquestes intervencions mínimament invasives / Hospital Clínic

Barcelona

L'equip liderat pel doctor Antoni Alcaraz ha realitzat les dues extraccions en dones per nefrectomia transvaginal, és a dir, a través de la vagina de les donants.

Aquesta tècnica, que després té com a segona part la implantació en el receptor a través de la cirurgia robòtica amb l'ús del robot Da Vinci Xi, s'ha fet servir dos cops el passat mes de juliol.

L'any que ve el Clínic preveu utilitzar aquesta tècnica en uns 25 trasplantaments dels 60 que es fan anualment amb donants vius.

L'extracció transvaginal aplica la tècnica NOTES (acrònim en anglès de Natural Orifice Trnasluminal Endoscopy Surgey), consistent a aprofitar els orificis naturals per extreure òrgans. Un altre conducte pel que es pot treure un ronyó és el melic.

L'Hospital Clínic de Barcelona va ser el primer hospital a Espanya a utilitzar el robot quirúrgic da Vinci Xi. Es tracta d'un equipament d'alta tecnologia que obre la porta a realitzar intervencions de diferents especialitats des d'un abordatge mínimament invasiu i amb més precisió que la laparoscòpia convencional.

En un futur pròxim també permetrà realitzar, d'una forma optimitzada, intervencions a través d'un únic orifici gràcies a la tecnologia Single Port

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00