Sociedad | Actualidad

La variant de Vallirana, ni està ni se l’espera

Els pressupostos de l’Estat per 2016 contemplen només la meitat dels diners compromesos en un principi i això tornarà a retardar la seva finalització, prevista ara ja pel 2019, i que s’hauria d’haver acabat fa 8 anys

Els diners no arribaran i les obres de la variant de Vallirana patiran un nou retard / Ajuntament de Vallirana

Vallirana

Són unes obres reivindicades des de fa dècades, que van començar al 2004 i on encara queda molta feina per fer. Durant la crisi els treballs directament han estat aturats. La passada tardor es van reactivar les obres. El ritme d’inversió anunciat en aquell moment posava com a data de finalització el 2018, amb una inversió prevista de 34 milions per l’any vinent.

En ple agost han saltat totes les alarmes a Vallirana quan s’han trobat que els pressupostos generals de l’Estat pel 2016 contemplen una reducció de la inversió promesa pel ministeri de Foment. Ja no seran 34,3 milions, sinó 18, gairebé la meitat, el que comportarà que la data de finalització s’endarrereixi. “Eren tres anys d’obres, quan finalitzin segons la última previsió hauran estat 15 anys d’obres per un túnel de dos quilometres, no té cap sentit, és tot un rècord Guiness de l’endarreriment d’obres”, diu l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez.

L’alcaldessa també lamenta que ningú del ministeri s’hagi dirigit al consistori en cap moment per anunciar-li la reprogramació dels treballs. L’Ajuntament ha celebrat aquesta tarda un ple extraordinari i urgent per reclamar al ministeri de Foment que executi la inversió acordada i doni les explicacions pertinents en una reunió amb representants de la comissió de seguiment de les obres de la variant. Tots els partits representats a la sala de plens també s’han compromès a presentar esmenes als pressupostos generals de l’Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00