Sociedad
SALOU

Jané: "no hi va haver contacte físic"

El conseller d'Interior defensa l'actuació policial contra el top-manta en la que dimarts va morir un senegalès quan va caure des d'un tercer pis mentre fugia. Assegura que els agents no van interactuar-hi, i que hi ha dos veïns que estaven en aquell moment a la plaça que corroboren que l'home es va precipitar mentre s'intentava escapar.

El conseller Jordi Jané i l'alcalde de Salou amb el cap dels Mossos. / Eva Hidalgo

Salou

Sense contacte físic. Aquest és l’aspecte que més ha remarcat el conseller d’Interior, Jordi Jané, de l’actuació policial d’aquest dimarts a Salou contra el top manta en la que va morir un senegalès de 50 anys al intentar fugir i caure des d’un tercer pis. La compareixença arriba després de més de 30 hores dels fets i de tot un dia de greus aldarulls al municipi, amb destrosses i les vies del tren tallades fins a les nou de la nit. Fins al moment el silenci era la tònica.

Dos testimonis civils

Segons la cronologia dels fets, una agent dels Mossos d’Esquadra va entrar a l’habitació on es trobaven aquesta persona i una altra. Quan va cridar: “Quiets, Policia!”, el company es va posar dret, mentre que la víctima va arrencar a córrer cap a l’accés directe que va a parar a la terrassa. Un cop allà va passar per darrere de la porta corredissa, va pujar a la barana i va caure. Interior assegura que no hi va haver interacció ni contacte. A més, en el moment dels fets a la plaça Sant Jordi hi havia dos veïns que ho van veure tot i que han declarat que van veure com la víctima s’enfilava i queia.

La secretaria judicial en el moment dels fets no es trobava a l’interior de la casa sinó a fora.

Un altre incident

Durant el matí de dimarts es van fer tres registres a diferents domicilis d’aquesta localitat de la costa daurada. Hi va haver una altra persona al carrer del Vent nº2 que també va caure al fugir dels registres, en aquest cas per un celobert.

Investigació oberta des de feia mesos

La investigació va començar a finals de juny en detectar que un grup organitzat havia importat material falsificat, concretament 83 paquets procedents de Turquia i dels Estats Units que pesaven quasi una tona. S’entraven a través d’una empresa de paqueteria.

El 4 d’agost es van iniciar els tràmits per tenir una ordre judicial i poder fer l’escorcoll. En total, als tres immobles es van trobar 74 caixes plenes de peces falsificades, bàsicament roba i sabates esportives, joiers i diners en efectiu, més de 5.000 peces en total.

Es va detenir a 13 persones, 12 per l’operació contra el top-manta i una pels aldarulls. Ja han estat posades en llibertat amb càrrecs.

“No trenquem la convivència”

L’alcalde de Salou, Pere Granados, també ha trencat el seu silenci després de més de 24 hores condemnant la violència i els danys, lamentant la mort i fent una crida a la calma: “al municipi hi viuen més de 100 nacionalitats i mai hem tingut problemes de convivència”.

Aquest dijous hi haurà una junta local de seguretat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00