Sociedad

La Fundació Mar obté la concessió de l'espai de Ràdio Liberty per 50 anys

La Fundació Mar ha donat més detalls del seu projecte Aquam, que preveu convertir els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty en un centre d’experimentació medioambiental al voltant de l’aigua. Diuen tenir una concessió per 50 anys i han donat a conèixer algunes de les empreses que han d’aportar els 9 milions d’euros que costa tot el projecte.

Així quedarà. / Fundació Mar

Girona

Empreses que -segons la Fundació Mar- són del calibre d’Abertis, COMSA EMTE, Hipra o moventia entre d’altres. Un projecte en el que també hi ha estampat el segell de la Generalitat i el Ministeri d’Agricultura, que ha donat el vist i plau a cedir l’espai de 38 hectàrees a primera línia de mar i en ple Parc Natural a la Fundació Mar perquè hi comenci a edificar Aquam.

Es tracta d’un gran viver de bioeconomia, amb projectes mediambientals que han d’atraure –segons la Fundació- 2’5 milions de visitants en 10 anys. Per això s’han d’invertir 9 milions d’euros i crear 100 llocs de treball.

El director de la Fundació Mar Miquel Ventura ha posat alguns exemples de què es podrà fer a Aquam.

Miquel Ventura, Fundació Mar

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106003/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el projecte, entre aquest any i el vinent s’invertiran més de 4 milions d’euros i la resta entre 2017 i 2018. S’aprofitaran els 4500 m2 d’estructures de l’antiga Ràdio Liberty però convertint els edificis en caixes gairebé transparents.

Al projecte final desapareixen les tres cúpules que figuraven a les primeres entregues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00