Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 23 de Febrero de 2020

Otras localidades

Nova negativa al trasllat de dos óssos que viuen en un recinte que no compleix la llei de zoos

Ni els governs competents (Generalitat i Consell d'Aran), ni el consistori permeten la reubicació dels animals en un santuari, suggerit per Faada, per a óssos que hi ha a Hongria

Imagen de archivo

L'Ajuntament d'Arties, a la Vall d'Aran, continua negant-se al trasllat dels dos óssos bruns que malviuen en un recinte que no reuneix condicions ni de seguretat ni de confort, segons la fundació animalista FAADA.
Ni els governs competents (Generalitat i Consell d'Aran), ni el consistori permeten la reubicació dels animals en un santuari per a óssos que hi ha a Hongria. L'operació no costaria res a les administracions, perquè el cost l'assumirien les entitats animalistes.

En el cas dels óssos d'Arties hi conflueixen un munt d'irregularitats, segons denuncia FAADA: la instal.lació on viuen els plantígrads no compleix la llei de zoos; a més, el recinte no reuneix les mesures de seguretat mínimes per al públic, i, per acabar-ho de rematar, la Generalitat s'ha encarregat de les inspeccions sense tenir les competències per fer-ho.

Fa tres anys que FAADA va iniciar les gestions necessàries per a treure els óssos del recinte, però les administracions no s'hi avenen. El principal escull és l'Ajuntament, segons Laura Riera, assessora de l'àrea de fauna salvatge de la fundació.

FAADA ha mogut fils per a treure els óssos d'aquesta precària instal.lació i dur-los a un santuari per a fauna salvatge a Hongria, on viurien en llibertat. Prèviament, passarien un temps d'aclimatació en un centre de Bèlgica. Ni la Generalitat, ni el Consell d'Aran ni l'Ajuntament d'Arties haurien de pagar res, per aquesta operació.

Mentres les administracions es fan el longuis, els óssos es van deteriorant a la vista del públic. El mascle, que té més de 20 anys, ha viscut sempre en aquest recinte. La femella, de 8 anys, ja en fa 3 que hi és. Ella viu permanentment morta de por, perquè el mascle és molt dominant i no la deixa moure's ni menjar amb llibertat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?