Lunes, 27 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Catalunya té mig centenar de drons autoritzats

L’Agència Estatal de Seguretat (AESA) ha autoritzat que 50 empreses i particulars puguin operar a Catalunya.

Catalunya drons intrusisme AESA: Catalunya té mig centenar de drons autoritzats

droncat.cat

A Catalunya hi ha mig centenar d’operadors de drons autoritzats per l’Agència Estatal de Seguretat Aérea (AESA). Els professionals del sector denuncien intrusisme perquè es multipliquen els casos d’empreses que utilitzen aquestes aeronaus per fer negoci sense tenir els permisos i a més posen en perill a la gent. Fer volar un dron per un lloc no autoritzat pot ser castigat amb una multa de fins a 225.000 euoros.

Aconseguir l’autorització de l’AESA no és fàcil i la paperassa pot portar mesos tenir-la. Es necessita el carnet de pilot de drons, tenir una assegurança de responsabilitat civil, certificar uns vols de prova i presentar diferent tipus de documentació com els aparells utilitzats. En un any, a Catalunya, mig centenar de professionals i empreses han aconseguit ser-ho. Un dron professional que val més de 15.000 euros, asseguren des del sector, no és una joguina com la que venen a grans magatzems.

Les empreses autoritzades – quaranta són a la demarcació de Barcelona- denuncien que cada vegada hi ha més persones que fan vídeos comercials sense autorització incomplint la normativa de drons. Jordi Guerrero és el propietari de l’empresa Dronvisual i el primer pilot de drons avançats de Comarques de Girona.

Jordi Guerrero - drons / Jordi Guerrero de l'Empresa Dronvisual de Girona.

A dia d’avui està completament prohibit fer volar drons per sobre les ciutats. La multa per fer-ho pot arribar a costar 225.000 euros. A banda dels operadors professionals, els drons es poden utilitzar com un hobby sempre que es faci en zones autoritzades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?