Sociedad

Rècord històric de turistes al juliol

Catalunya continua liderant l'arribada de turistes estrangers a l'Estat durant el mes de juliol amb més de 2,3 milions de visitants

Barcelona

Els números de Catalunya, que des del gener ja ha rebut gairebé 10 milions de turistes, signifiquen més d'una quarta part del total d'Espanya. Les xifres de turisme internacional signifiquen un nou rècord històric.

Catalunya ha estat el destí turístic de 2.340.000 turistes estrangers durant el mes de juliol, segons l'enquesta Frontur de moviments turístics a la frontera, que elabora el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. La dada significa un increment del 9% respecte al juliol de 2014, que ja va marcar un rècord d'arribada de turistes forans.

Majoritàriament són turistes europeus (francesos, britànics i alemanys), però a Catalunya també estan arribant visitants d'altres països, com els Estats Units o l'Àsia. És un mercat, però, que requereix més connexió amb vols directes, segons destaca Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat: “Estem molt ben posicionats en el turisme europeu perquè tenim molt bones connexions amb la resta d’Europa. Per poder aconseguir que el nostre turisme sigui una destinació de categoria mundial el que necessitem és continuar treballant perquè des dels Estats Units, des de l’Extrem Orient i l’Orient Mitjà, cada vegada hi hagi més vols directes cap als aeroports catalans”.

El turisme internacional que arriba a Catalunya significa el 26% del total espanyol, més d'una quarta part. Si al juliol han visitat el país més de 2,3 milions d'estrangers, en el que portem d'any ja són gairebé 10 milions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00