Sociedad

Rècord històric de pernoctacions hoteleres

Més de 2 milions de viatgers han dormit en hotels de Catalunya durant el mes de juliol, un 4,22% més que l'any passat

Barcelona

La xifra, feta pública avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), significa un rècord no només pel nombre de turistes, sinó també per la durada de les pernoctacions, que han pujat en un 4% respecte a l'any passat.

Les bones dades referents al turisme a Catalunya durant el mes de juliol l'estan convertint en un mes històric. Si la setmana passada coneixíem que s'havia superat el rècord de visitants estrangers, avui hem conegut un nou rècord, el de viatgers allotjats en hotels. Segons l'INE, 2.112.000 persones van dormir en establiments hotelers catalans el mes passat, una xifra que suposa un increment del 4,22% respecte al juliol de 2014.

Joan Gaspart, vicepresident del Gremi d'Hotelers de Catalunya creu que els resultats són fruit de la feina ben feta tan dels hotelers, com de les administracions, de qui destaca l'encert de la taxa turística: “Les coses s’han fet bé i no s’ha d’avergonyir ningú. Una bona promoció per part del Consorci de Promoció Turística de Catalunya, gràcies als ingressos que venen donats per la taxa turística que molts critiquen a la resta de l’Estat espanyol, però que serveixen per a fer promocions que igual no es podrien fer si no hi hagués aquesta taxa.”

L'increment no només se centra en el nombre de persones allotjades, sinó que també hi ha hagut un increment de la durada de les estades que, de mitjana, ha estat de 3,6 nits, un 4% més que l'any passat. La millora de les dades d'enguany té molt a veure amb la recuperació del turisme espanyol. Aquest juliol s'han allotjat a Catalunya un 10% més de turistes nacionals i hi han dormit un 17% més de nits.

Catalunya ha estat el segon destí d'Espanya per als estrangers, després de les Balears, i el tercer per als viatgers espanyols. L'ocupació mitjana dels hotels catalans ha estat del 71% durant el mes pasat. Pel que fa al preu de les habitacions, han pujat un 6,7% en un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00