Actualidad

El nou equip de govern de Cadaqués vol expedientar un policia per dormir a la feina

El consistori està revisant les fotografies on l'agent surt estirat i vestit d'uniforme. També vol expedientar els agents que van compartir una cadena de whatsapp amb missatges vexatoris

Imatge d'un policia local de Cadaqués dormint a les dependències del cos

Barcelona

El nou equip de govern a l'Ajuntament de Cadaqués vol expedientar un agent de la Policia Local a qui van enxampar dormint mentre estava de servei. Ho han revelat dues fotografies on va vestit d'uniforme. També volen tancar la polèmica sobre un grup de whatsapp que compartien agents del cos i on s'enviaven missatges vexatoris i racistes sobre detinguts. Es va conèixer el 2014 i només va suposar el relleu del cap.

El nou alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, d'ERC, ja ha demanat als serveis jurídics del consistori si és possible expedientar un agent del cos de qui tenen indicis que dormia mentre estava treballant. El policia apareix en dues imatges, captades fa un any i mig, vestit d'uniforme i en posició de dormir a les dependències de la policia i l'altra dins d'un cotxe patrulla. Lloret creu que és una actitud reprovable: "No és correcte que un agent estigui dormint quan la seva feina és una altra. Per descomptat que no és correcte i li volem obrir un expedient".  L'anterior equip de govern, recorda, no va fer res.

L'alcalde també vol expedientar els agents que participaven en un grup de whatsapp i en el qual van compartir comentaris sobre detinguts qualificant-los de "moros de mierda" o fotos de veïns del poble a qui titllaven de "senglars". Els comentaris van trascendir el març del 2014 i van suposar el relleu de l'aleshores inspector en cap de la Policia Local de Cadaqués, que va retornar a la seva plaça de caporal a Llançà.

Però per l'actual alcalde no n'hi ha prou: "Hi estem a sobre, i el cas s'ha de tancar d'alguna manera, i si el departament jurídic creu necessari obrir un expedient ho farem". El dubte és si el cas pot haver prescrit perquè els missatges són de finals de l'any 2013 i principis del 2014 i alguns van ser "recuperats de forma fraudulenta d'alguns mòbils de policies locals", diu Lloret. El consistori, que governava aleshores Joan Figueras (CIU) va començar a rebre setmanalment correus electrònics anònims amb imatges i comentaris d'aquesta cadena de whatsapp que compartien els agents i l'aleshores cap. Fins i tot, l'Agència Catalana de Protecció de Dades va requerir informació al consistori perquè a la cadena de missatges hi apareixen fotos de carnet d'infractors a qui havien denunciat.

Per altra banda, l'actual equip de govern, que porta 3 mesos al capdavant del consistori, estudia el cas d'un altre policia local que estant de baixa s'ha presentat a les proves de selecció de la policia de Palafrugell.  "No ha passat les proves perquè no tenia l'alçada reglamentària que requeria la convocatòria", diu Lloret.

El nou equip de govern vol canviar també la categoria del cos per vigilants municipals per raons econòmiques i per diverses polèmiques internes. També han recol·locat l'excap com a màxim responsable d'aquests agents.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00