Sociedad

La Generalitat reclama que es concreti el nombre de refugiats

També reclama al govern central que agilitzi els tràmits per reconèixer la seva condició de refugiats

Catalunya es prepara per rebre refugiats "en tres mesos" i per una estada "llarga" / Sanchez, Guillem ACN

Barcelona

La Generalitat reclama al govern central que concreti el nombre de refugiats sirians que ha d'acollir i que agilitzi els tràmits per reconèixer la seva condició de refugiats. La vicenpresidenta, Neus Munté, s'ha reunit amb representants del món local i les entitats que treballen amb col·lectius vulnerables per planificar l'acollida.

S'ha decidit la creació d'un comité operatiu que es reunirà setmanalment per actualitzar les mesures d'acollida. A la cimera d'avui també s'ha acordat reforçar els recursos amb fonts propis i també demanant a l'estat que mobilitzi els recursos europeus.

L'acollida s'ha de fer pensant que no serà una acció puntual, sinó que caldrà fer una integració a llarg termini. Així ho destacava l'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau: "És important pensar en la integració. Estem parlant d'una crisi de larga durada i que, per tant, pot durar anys".

Catalunya podria acollir, com a mínim, uns 2.000 refugiats, que és la xifra que ja va rebre als anys 90 durant la guerra dels Balcans.

La reunió a Palau ha reunit diferents departaments del Govern, l'Ajuntament de Barcelona, entitats municipalistes i col·lectius com Creu Roja o la Taula del Tercer Sector, que treballen amb persones vulnerables.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00