Domingo, 02 de Octubre de 2022

Otras localidades

Catalunya reclama concreció

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, es mostra decebuda pel contingut de la reunió mantinguda a Madrid amb la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez

Munté demana a l'Estat que concreti el nombre de refugiats i transfereixi a les comunitats els recursos de la UE per a l'acollida

Munté demana a l'Estat que concreti el nombre de refugiats i transfereixi a les comunitats els recursos de la UE per a l'acollida / Pi de Cabanyes, Roger (ACN)

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha mostrat la seva decepció pel contingut de la reunió mantinguda avui a Madrid amb la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, per concretar la resposta a l'acollida de refugiats sirians i el seu repartiment per les diferents comunitats autònomes. De moment, continua sense fixar-se cap nombre, per ve que Catalunya diu que podria acollir-ne 4.000.

Munté reclama al Govern central que accepti la quantitat de refugiats que li proposi Europa, que fixi el nombre que li corresponen a Catalunya, i que agilitzi els tràmits per reconèixer l'estatus de refugiats d'aquestes persones.

En qualsevol cas, Catalunya podria arribar a acollir el doble dels refugiats que van arribar pel conflicte dels Balcans als anys noranta: "No hem obtingut cap concreció respecte al nombre de refugiats que poden arribar a nivell de l'Estat i, per tant, a Catalunya. En tot cas, a Catalunya estem preparats per recollir un nombre important de persones, tenim el referent de la guerra dels Balcans on van arribar més de 2.000 persones i en aquest cas podríem estar parlant de més del doble".

El govern espanyol manté que no farà cap anunci fins després de la cimera europea que els estats celebraran el 14 de setembre per fer efectiu el repartiment de quotes de refugiats per països.

Báñez tampoc no ha clarificat si l'executiu espanyol està disposat a repartir amb les autonomies els fons europeus que rep per a l'acollida.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?