Sociedad
MORENÉS

L'Exèrcit no haurà d'actuar a Catalunya "si tothom compleix la llei"

El ministre de Defensa ha volgut recordar que les forces armades espanyoles tenen establertes les obligacions en les lleis "i les compliran estrictament". Les reaccions no han trigat en arribar

GRA057. MADRID, 06/09/2015.- El ministro de Defensa, Pedro Morenés, repasa en una entrevista con Efe la situación de las misiones en el exterior, principalmente Afganistán, Irak y la que pondrá en marcha la UE contra la inmigración ilegal en el Mediterráneo. EFE/Víctor Lerena / Víctor Lerena EFE

Barcelona

Pedro Morenés, ministre de Defensa, assegura que l'Exèrcit no haurà d'actuar a Catalunya "si tothom compleix amb el seu deure". Pel que fa a l'article 155 de la Constitució (en base a una intervenció de la automonía de Catalunya), Morenés ha afirmat que és partidari de l'aplicació de la llei "quan aquesta s'incompleix".

A més, ha volgut recordar que els polítics catalans també han "jurat complir i fer complir la Constitució".  "Si tothom compleix" la llei vigent "no caldrà cap tipus d'actuació", ha dit al mateix temps que recordava que les forces armades espanyoles tenen establertes les obligacions en les lleis "i les compliran estrictament".

Les reaccions

Lluís Rabell, cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, ha qualificat el ministre de Defensa d'"energumen" i "mercader d'armes".

Per altre banda, Neus Munté, vicepresidenta del Govern, ha denunciat el discurs "bèl·lic" de Morenés i ha assegurat que "només una persona amb por a la democràcia podria  podria fer aquestes declaracions".

Carme Chacón, ex ministra de Defensa durant el govern socialista, ha destacat que l'exèrcit és "perfectament conscient" que Espanya està governada per "l'autoritat civil".

Des del propi Govern del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que s'han malinterpretat intencionadament les paraules del ministre de Defensa i ha descartat cap actuació de les forces armades espanyoles per evitar la independència de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00