Sociedad

Mascherano imputat per frau fiscal

El jutge de Gavà imputa el jugador del Barça, Javier Mascherano. El fiscal sospita que va deixar de pagar 1,5 milions d'impostos

El defensa del FC Barcelona, Mascherano, durante el partit entre el Barça i la UD Las Palmas disputat al Camp Nou / Alejandro García EFE

Barcelona

Javier Mascherano ha estat cridat a declarar pel jutge de Gavà pel proper dia 29.

L'interrogatori de l'esportista argentí, imputat per dos delictes contra la Hisenda pública, és la primera de les diligències acordades pel jutjat per aclarir les sospites de frau fiscal que sosté la Fiscalia en la seva querella.

El ministeri públic acusa el futbolista de no haver tributat en les seves declaracions d'IRPF dels exercicis 2011 i 2012 els ingressos recaptats amb l'explotació comercial dels seus drets d'imatge.

Concretament, la Fiscalia de Delictes Econòmics sosté que el futbolista va eludir el pagament d'1,5 milions d'euros en impostos simulant la cessió dels seus drets d'imatge a empreses instrumentals situades a països amb una fiscalitat favorable.

El mes de setembre passat, una vegada l'Agència Tributària havia començat a investigar-lo, l'esportista va tornar a Hisenda els 1,5 milions d'euros defraudats, més 200.000 d'interessos meritats més, amb la qual cosa podrà beneficiar-se d'una rebaixa de pena en cas de condemna.

El sistema fet servir pel futbolista per eludir suposadament la tributació és similar al que ha comportat la imputació del seu company de club i selecció Leo Messi, a qui la justícia acusa també d'evadir el pagament d'impostos pels guanys dels seus drets d'imatge, mitjançant la creació d'una estructura societària domiciliada en paradisos fiscals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00