Lunes, 03 de Octubre de 2022

Otras localidades

Arriba la vacuna contra la meningitis B

El president de la Societat Catalana de Pediatria, Ferran Moraga, es mostra satisfet encara que fa gairebé dos anys que estava aprovada a Europa

La vacuna de la meningitis B comença a vendre's en farmàcies amb la recomanació dels pediatres

La vacuna de la meningitis B comença a vendre's en farmàcies amb la recomanació dels pediatres / Recolons, Àlex/Arxiu ACN (ACN)

Les farmàcies han començat a vendre des d'avui la vacuna contra la meningitis B, després que l'Agència Espanyola del Medicament hagi deixat de classificar-la com d'ús hospitalari per passar a despatxar-se amb recepta mèdica.
La meningitis pot arribar a ser mortal en cas d'infecció generalitzada i pot deixar seqüel·les neuropsicològiques.

Des de la Societat Catalana de Pediatria, el president, Ferran Moraga, s'ha mostrat satisfet del que considera un avenç, encara que arribi tard, ja que ja fa gairebé dos anys que estava aprovada a Europa.

Moraga ha recordat que es donen brots cíclics que poden comportar diverses complicacions. La principal és la infecció generalitzada com a conseqüència del meningococ que pot comportar la mort d'entre un 10 i el 15% dels afectats.

L'altra factor de complicacions és la pròpia meningitis B, que comporta complicacions i seqüeles neuropsicològiques importants.

Els pediatres recomanen la vacuna als nadons a partir de dos mesos per evitar una malaltia que en els casos més greus pot arribar a ser mortal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?