Sociedad

Arriba la vacuna contra la meningitis B

El president de la Societat Catalana de Pediatria, Ferran Moraga, es mostra satisfet encara que fa gairebé dos anys que estava aprovada a Europa

La vacuna de la meningitis B comença a vendre's en farmàcies amb la recomanació dels pediatres / Recolons, Àlex/Arxiu ACN ACN

Barcelona

Les farmàcies han començat a vendre des d'avui la vacuna contra la meningitis B, després que l'Agència Espanyola del Medicament hagi deixat de classificar-la com d'ús hospitalari per passar a despatxar-se amb recepta mèdica.
La meningitis pot arribar a ser mortal en cas d'infecció generalitzada i pot deixar seqüel·les neuropsicològiques.

Des de la Societat Catalana de Pediatria, el president, Ferran Moraga, s'ha mostrat satisfet del que considera un avenç, encara que arribi tard, ja que ja fa gairebé dos anys que estava aprovada a Europa.

Moraga ha recordat que es donen brots cíclics que poden comportar diverses complicacions. La principal és la infecció generalitzada com a conseqüència del meningococ que pot comportar la mort d'entre un 10 i el 15% dels afectats.

L'altra factor de complicacions és la pròpia meningitis B, que comporta complicacions i seqüeles neuropsicològiques importants.

Els pediatres recomanen la vacuna als nadons a partir de dos mesos per evitar una malaltia que en els casos més greus pot arribar a ser mortal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00