Lunes, 04 de Julio de 2022

Otras localidades

ELECCIONS COMUNALS

Front comú a Sant Julià i Andorra la Vella per tombar els actuals governs comunals

SDP, PS, Verds i independents tenen força avançades converses per concorrer junts a la capital, i a Sant Julià les mateixes forces sumen DA contra UL

Els consellers a l'oposició del comú d'Andorra la Vella, Josep Vila (d) i Dolors Carmona (e). Les dues forces tenen força avançades converses per constituir una plataforma progressista a la capital que concorri a les properes comunals.

Els consellers a l'oposició del comú d'Andorra la Vella, Josep Vila (d) i Dolors Carmona (e). Les dues forces tenen força avançades converses per constituir una plataforma progressista a la capital que concorri a les properes comunals. / ANA

SDP i PS tenen força avançades converses amb independents a la capital per presentar una plataforma progressista de "marca blanca" i fer front comú contra l'actual majoria comunal a les eleccions del 13 de desembre.

El conseller d'SDP a l'oposició, Josep Vila, ha confirmat avui a HORA ANDORRA que des de fa setmanes es treballa en una plataforma "de caire progressista" que engloba militants d'SDP, PS, Verds i independents per concorrer a les comunals.

Segons Vila, les línies vermelles marcades pel PS en les negociacions són "secundàries" per afirmar que el què importa és "el contingut del programa" sobre el qual fa dies que es treballa.

Les converses estan molt avançades i s'ha contactat amb persones de l'espectre socialdemòcrata, en actiu o no, com l'ex cònsol major Francesc Xavier Mora perquè en formi part. No obstant, Vila ha negat que hi hagi ja uns candidats a encapçalar la futura candidatura conjunta, tot assegurant que "serà la plataforma qui triï el lideratge".

D'altra banda, el conseller d’SDP al comú de Sant Julià, Josep Roig, admet que ha arribat el moment de "sortir del constrenyiment del partit" per arribar a pactes per a les comunals a Sant Julià Lòria. D'aquesta manera ha deixat entendre que es treballa en un front comú entre PS, SDP, DA i independents per tombar l'actual equip d'UL.

El conseller d'SDP ha mostrat prudència i no ha volgut concretar els noms que formaran una candidatura conjunta laurediana per fer front al actual govern d'UL, tot i que ha admès que les negociacions existeixen i que "és necessari trobar sinergies per poder fer canvis a la parròquia".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?